Tak už si děláme vlastní tofu

Aktualizace: kvě 30

"konečně to máme", řekl David.

Bylo to potom co se po několikátem

pokusu ustálila receptura a my věděli,

že jsme to dostali do ruky. A už se toho nepustíme.





V naší kuchyni jsme se vždy řídili tím, že vaříme tak, jak umíme nejlépe.

Používáme suroviny, o kterých jsme přesvědčeni, že jsou ty nejlepší z nejlepších, pečlivě si proto vybíráme dodavatele a s těmi, kteří nesplňovali naše velká očekávání, jsme se rychle loučili. Když už nebylo z čeho vybírat, začali jsme s vlastní výrobou a tak je to pořád. Seznam našich vlastních výrobků se tedy neustále rozšiřuje, vyrábíme si seitan, rajčatové protlaky, dresinky, nakládanou zeleninu a teď i vlastní tofu.


Tofu jsme od počátku kupovali v jedné nejmenované firmě, výhodou této firmy je to, že tofu je jejich hlavní artikl, dovezou vám ho do restaurace a balí ho po kilech. Po sedmileté spolupráci se jednou rozhodli, že nám místo šesti tříkilových balení pošlou 120 balení po stopadesáti gramech. Tolik zbytečných obalů nikdo nechce. To byla naše poslední objednávka. Kolem výroby tofu jsme kroužili už delší dobu a toto byla poslední kapka, která chyběla k tomu to zkusit.


První pokus, kdy jsem sráželi za pomoci citronu dopadl skvěle, konzistence byla přesně taková, jakou jsme chtěli, chuť citronu byla ovšem cítit, což jsme zas tak moc nechtěli. Objednali jsme tedy jiné srážedlo a dva pokusy s ním nedopadly vůbec dobře, prostě se to nesrazilo, bylo to veliké zklamání, ale my se nevzdali. Zkoušeli jsme a přišli na to a jaký je výsledek? Můžete se přesvědčit u nás v Napoli, veškeré použité tofu je totiž už jen z naší produkce.


www.restauracenapoli.cz

99 zobrazení0 komentář

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše